03/09/2013 Resultaten van de grote iPad enquete

Gespot in de pers: lees hier!

Het schooljaar ging weer van start.
Vorig jaar september zijn we in de gehele divisie secundair van het Stedelijk Onderwijs aan de slag gegaan met 1.000 iPads.
Dit vroeg na één schooljaar om een evaluatie en een bevraging van de leerkrachten, maar ook waren we benieuwd naar de bevindingen en meningen van de leerlingen.

Hieronder de resultaten van de enquête.

.

Leerkrachten en leerlingen over 1 jaar tablets in onderwijs

Parabolen berekenen in de wiskundeles met het spelletje Angrybirds? Examenvragen laten voorlezen voor leerlingen met dyslexie ? Interactieve toetsen tijdens de les?

 

De middelbare scholen van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen hebben ondertussen een schooljaar lang kunnen experimenteren met tablets in de les.
In 2012 besliste het stedelijk secundair onderwijs om 1000 tablets aan te kopen. 7500 leerlingen, 1500 leerkrachten en 21 scholen konden en kunnen daarvan gebruik maken. Na een jaar is het geloof in de tablet als didactisch hulpmiddel sterk toegenomen bij leerlingen én leerkrachten. Dat blijkt uit een peiling die het Stedelijk Onderwijs deed in haar middelbare scholen.

 

Meer details in verband met de peiling? Download hier het volledige verslag.

 

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>